MTQUA TravelMEDI
MTQUA
CERTIFIED
First & Only in Turkey
MTQUA TravelMEDI
MTQUA CERTIFIED

First and only

Medical Company

in Turkey

Is it safe to get plastic surgery in Turkey

Är det säkert att opereras i Turkiet?

Turkiet, med sin höga servicekvalitet och prisfördel, har varit landet dit många patienter från Europa och Amerika planerar att resa de senaste åren, särskilt för hårtransplantation, plastikkirurgi, fetma och tandbehandlingar. Utöver detta finns det några viktiga synpunkter för att ge en inblick i vad man bör tänka på och ifrågasätta innan du reser till Türkiye.

I den här guiden finns det några rekommendationer om vad du ska göra och vad du inte ska göra när du söker efter en klinik, byrå eller läkare.

Is it safe to get plastic surgery in Turkey

Vad bör du tänka på vid tandbehandlingar?

Tandbehandlingar upptar en stor del av medicinsk turism med syftet både som behandling och som ett estetiskt ingrepp. Särskilt laminatfaner och implantat är de mest föredragna procedurerna. Det vanligaste problemet som patienter stöter på är dock inkonsekvensen mellan kostnaden de betalar och kvaliteten på servicen de får. Många kliniker erbjuder låga priser i början för att locka fler kunder men patienten slutar med att betala mer så småningom med en annan behandlingsplan. Planering av behandlingen kan variera upp till olika kriterier som det aktuella tillståndet för mun, tandkött och ben, vilket gör det viktigt att få korrekt information från patienten för att ge en korrekt prissättning.

Vad du ska göra: Innan du får en offert från byrån eller kliniken rekommenderas det starkt att du skickar en röntgenbild eller röntgenbild. Om du inte har sådana dokument krävs några bilder som visar tänderna detaljerade från olika vinklar. Den mottagna offerten bör innehålla alla detaljer såsom produktmärke, kvantitet, pris per enhet. Du bör också se till att fråga om det finns någon alternativ behandlingsplan med en annan prissättning. Utvärdera och undersök kliniken grundligt för att se om de har tillräckliga faciliteter, certifiering och professionalism. Begär några före- och efterbilder av tidigare fall och fråga om du kan prata med en referens som har haft en behandling tidigare.
 

Vad bör du tänka på vid hårtransplantation?

Türkiye har varit det mest föredragna landet för hårtransplantation när det gäller servicekvalitet och prisfördelar. Men det har funnits ett växande negativt intryck på grund av en hög efterfrågan på orättvist låga priser som skeptiska kliniker erbjuder som är långt ifrån att ha tillräcklig utrustning och meriter. Detta gör det orättvist mot de kliniker och myndigheter som tillhandahåller riktigt bra service, tyvärr.

Även om hårtransplantation utförs med lokalbedövning är det viktigt att forska noga för att hitta en bra klinik, för om hårtransplantationen går fel finns det ingen återvändo efteråt.

Hur väljer du rätt hårtransplantationsklinik för dig själv?

När du bestämmer dig för att komma till Türkiye för en hårtransplantation kan du se ett prisintervall på 1000 Eur – 7000 Eur. Om du vill få en hårtransplantation av bra kvalitet bör du ha en budget på runt 2000 Eur. Vad som är viktigare än budgeten är att du ska hitta dig en riktig läkare som är expert på hårtransplantation. Du kan få din hårtransplantation utförd av en läkare eller ett medicinskt team under överinseende av en läkare, båda är bra men bör definitivt vara under kontroll av en lämplig läkare. Anledningen är att en expertläkare kan utvärdera fallet mycket bättre och kan undvika komplikationer eller oönskade resultat.

För att få en offert för hårtransplantation är det ett måste att dela korrekt och tillräcklig information. Foton på ditt hår bör vara av god kvalitet och återspegla verkligheten i ditt hårs nuvarande tillstånd – inte vilseledande. Medicinsk historia är en annan viktig del av informationen som delas – om du tar några mediciner regelbundet, såsom blodförtunnande medel, bör det medicinska teamet definitivt informeras i förväg. Dessutom, om du använder Minoxidil eller Finasteride för ditt håravfall, kanske din läkare vill att du slutar ta dem 3 veckor före operationsdatumet.

I Türkiye varierar inte priserna för hårtransplantationer beroende på antalet transplantat – de är all inclusive-paketpriser. Det finns några kliniker som erbjuder astronomiskt höga transplantatantal i en sittning, men högre än 4500 transplantat kan vara permanent skadlig för donatorområdet. Därför är behandlingsplanen som du erbjuds verkligen viktig. De som erbjuder riktigt höga antal transplantat till ett riktigt billigt pris kanske inte ger dig vad du vill ha.

Vad bör du tänka på vid plastikoperationer?

I Turkiet finns det många plastikkirurger som har internationell utbildning inom sitt område. Utöver detta finns det många fullfjädrade sjukhus med högsta tekniska standard. Türkiye har flest sjukhus med JCI-ackreditering. Det är viktigt att vara uppmärksam på kirurgens meriter och anläggningarna på sjukhuset där din operation kommer att äga rum. Om din operation innebär att ett externt material som bröstimplantat placeras är det avgörande att känna till varumärket och kvaliteten på dem .

Hur väljer man rätt plats för plastikkirurgi?

För att få detaljerad information från din läkare bör du definitivt dela några bilder, dina medicinska tillstånd, tidigare operationer, medicinanvändning. All brist på information kan allvarligt påverka resultatet eller riskera din hälsa – därför om en myndighet eller en läkare inte ber om sådan information kanske de inte är den du letar efter.

Det finns olika faktorer som kan påverka priset som implantatmärket, hotellet du ska bo på, antal nätter, om postoperativt plagg eller material ingår eller inte. Det är viktigt att vara uppmärksam på dessa detaljer när du jämför priser, för om en offert ser väldigt låg ut kan det sluta med att du betalar extra för allt så småningom.

Kombinerade plastikoperationer föredras allmänt av många människor eftersom det ger en stor prisfördel och du får lösa två problem samtidigt. Det rekommenderas dock inte att göra fler än två operationer samtidigt för att minska riskerna och få en hälsosam läkningsfas. Enligt internationella artiklar ökar operationer längre än 6 timmar risken oerhört. Om du till exempel vill göra många olika operationer som näsplastik, bukplastik, lårlyft, bröstförstoring, rekommenderas det starkt att planera det som två separata sessioner enligt dina prioriteringar.

En annan viktig punkt är varaktigheten av din vistelse på sjukhuset och Istanbul. Varaktigheten av din vistelse på sjukhuset och i Istanbul är verkligen viktig. Till exempel, efter din näsplastikoperation, är minst 6 till 7 dagars vistelse nödvändig efter operationen för att få tillräcklig läkning med gipset och tamponger som skyddar näsans form. Det rekommenderas inte att ta bort gipset tidigare än 6 dagar, vilket skulle vara för tidigt för att behålla den nya formen.

 

Vad bör du tänka på vid fetmaoperationer?

Nu för tiden är människor mer passiva även om livet i sig har blivit snabbare. Denna livsstil har provocerat fram konsumtionen av snabbmat nyligen som spelar en stor roll på fetma. Türkiye är en av pionjärerna inom fetmabehandlingar tillsammans med andra typer av operationer. Mest föredragna fetmabehandlingar är Gastric Sleeve, Gastric Balloon och Gastric Botox. Det patienten behöver uppmärksamma är att välja den bästa metoden. Till exempel, för att få en gastric sleeve-operation, är lägsta BMI 33. För gastrisk ballong är denna gräns 27. För en person med ett BMI på 30 är det inte det korrekta sättet att direkt utföra en gastric sleeve-operation. För att sänka BMI till 27 kan man först placera magballongen och sedan när målet nåtts kan man utföra en gastric sleeve. En annan mycket viktig faktor i detta ämne är kvaliteten på det använda materialet. Till exempel under en gastrisk botoxprocedur används cirka 2 till 3 enheter botox. Under de senaste dagarna har det funnits några kliniker och läkare som använder generisk eller dålig kvalitet botox som har orsakat allvarliga problem som hjärtstillestånd, intubation och nekros inuti magen.

Hur väljer man rätt plats för en viktminskningsoperation?

Du bör definitivt informera vårdcentralen om din sjukdomshistoria, vikt och längd, och om du har några magproblem. Antalet nätter att tillbringa på sjukhuset och i Istanbul efter operationen är verkligen viktigt. Efter en gastric sleeve-operation, beroende på patientens tillstånd, rekommenderas helst 2 eller 3 nätter på sjukhus och 3 eller 4 nätter i Istanbul. När det gäller magballonger; du borde definitivt veta mer om märket på produkten du skaffar. Det enda märket för intragastrisk sväljbar ballong är Allurion Elipse. Även om det är lite på den kostsamma sidan, kräver det ingen bedövning eller borttagning. I gastric sleeve operationer är det största materialet som påverkar prissättningen häftklamrarna. I de flesta operationerna används cirka 4 till 5 häftklamrar. Några av klinikerna använder lågkvalitativa märken från fjärran östern för att sänka sina paketpriser. Om din läkare bara använder 2 eller 3 häftklamrar skulle det betyda att de också försöker sänka priset även om det inte skulle räcka för att ge ett lyckat resultat.

 

För att sammanställa knep och rekommendationer för att hitta den bästa läkaren och kliniken för dig själv kan vi lista dem enligt följande.

Var uppmärksam på följande oavsett vilken typ av behandling du får:

  • Dela medicinsk historikinformation och foton fullständigt
  • Begär offerter med vissa detaljer som varumärken och mängden av produkterna
  • Om möjligt, försök att prata och få feedback från personer som fått sin behandling från den specifika kliniken.
  • Be om detaljerad information om sjukhus och läkare.
  • Be om alla certifieringar och medlemskap på kliniken.
  • Försök att hitta ackrediterade medicinska turistbyråer i Türkiye.
  • Fråga om alla tvivel du har och välj de renaste och direkta svaren du har fått av.
  • Välj en plats som inte enbart fokuserar på pengar. Erfarenhet och kunskap bör prioriteras vid utvärdering av klinik och läkare.

Genom att ta hänsyn till alla dessa rekommendationer kan du bli en av de nöjda patienterna som lämnar Türkiye med ett framgångsrikt resultat. Turkiye är en ekonomisk och säker plats för dem som tänker, forskar och får rätt information.