MTQUA TravelMEDI
MTQUA
CERTIFIED
First & Only in Turkey
MTQUA TravelMEDI
MTQUA CERTIFIED

First and only

Medical Company

in Turkey

Ultratunna faner av porslinslaminat

Vad är ultratunna faner av porslinslaminat? Vilka är fördelarna och nackdelarna?

Vid vanlig tandlaminatbehandling bör tanden reduceras. Men med detta ultratunna dentala laminat, finns det inget behov av att raka ner någon tand. Det finns inget behov av att raka ner någon tand för att applicera ultratunna dentala porslinslaminat. De är så tunna att de kan placeras direkt på tänderna, även utan narkos. Deras tjocklek är 0,2 – 0,3 mm (nästan lika tunna som kontaktlinser).

Jämförelse med konventionella dentala laminat

Konventionella dentala porslinslaminat har 0,5 mm tjocklek. Detta kan tyckas vara en liten skillnad, men kom ihåg att den här biten sitter fast på dina tänder. Det påverkar olika saker som att prata, äta, allmän ställning i munnen etc. Det är bäst att ha så tunt material som möjligt.

Fördelar med applicering utan tandreduktion

  • Eftersom det inte sker någon rakning av tänderna, stör det inte den naturliga strukturen på dina tänder.
  • Det uppmuntrar många människor som vill ha tandvård men inte vill ha någon tandreducering som en förberedelse.
  • Eftersom det inte har gjorts några ingrepp på dina ursprungliga tänder är risken för att ha känsliga tänder mycket låg. Denna bieffekt är dock vanligare vid konventionella tandlaminatbehandlingar.
  • Ultratunna porslinslaminat fästs direkt på tandemaljen, vilket ger det starkaste fästet för laminaten. Men när tanden rakas av för en konventionell laminatbehandling, placeras laminaten på dentinlagret. Det är svårare att limma laminaten på detta lager. Detta kan göra att de faller av i framtiden om något fysiskt trauma inträffar.

Har inte ultratunna laminat några nackdelar?

Förutom alla fördelar har den också några negativa sidor. Av denna anledning bör den inte betraktas som “den bästa” metoden, utan en “annorlunda metod”. I vissa fall kan konventionell laminatbehandling vara mer lämplig för patienten. En av nackdelarna med ultratunna laminat är att dessa laminat har tjockare ändar som stannar på tandköttet än konventionella laminat. Detta gör det svårare att rengöra det bakteriella tandplacket. Detta problem kan minimeras genom att placera laminaten på ett sätt så att änden av det stannar under tandköttet. Men för att göra det bör tandköttet höjas något, vilket kräver lokalbedövning.