MTQUA TravelMEDI
MTQUA
CERTIFIED
First & Only in Turkey
MTQUA TravelMEDI
MTQUA CERTIFIED

First and only

Medical Company

in Turkey

Vad är huvudorsaken till bröstlyftsoperationer?

Varje kvinna skulle vilja ha snyggt runda och inte hängande bröst. Av denna anledning har bröstlyftsoperationer varit oerhört populärt under de senaste åren.

Bröstlyft, även känd som mastopexi, är en estetisk operation som utförs i ordning för att eliminera slapphet, hängighet och brist på volym hos bröst orsakade av graviditet, amning, klimakteriet eller i princip gravitation och tid.

Bröst förblir ganska snäva och förhöjda under de första åren av deras bildande. Men med tiden kan effekten av gravitation, gå upp eller gå ner i vikt, felaktig användning av bh eller amning göra dem hängigare och slappare. De tappar också sin volym och styvhet. Utseendet på dem kan stödjas med push-up behåar men efter en viss tid kan det göra personen obekväm och kan orsaka bristande självförtroende. Inför en bröstlyftsoperation undersöks brösten för att se hur smidig huden är och hur avancerad slappningen är. Enligt ärendet planeras operation och en bättre och förhöjd form ges till brösten.

Ett av de viktiga ämnena om bröstlyft är huruvida man ska öka storleken på brösten eller inte. Om patienten har både överflödig hängning och även brist på volym, skulle det med största sannolikhet vara nödvändigt att placera bröstimplantat för att ersätta volymen och ge den en stram och upphöjd look. Dessutom, ju mer brösten hänger, desto större blir bröstvårtorna (areolerna). Därför behöver de en minskning också i dessa fall.

Hur är bröstlyftsoperationen och läkningsprocessen?

Det finns i princip 3 metoder för bröstlyftskirurgi:

Circumareolarlyft för dig som har en lätt hängning i bröstvårtorna
För ytterligare hängning utförs vertikalt snittlyft som består av ett ärrmärke från areolar mot bröstets nedre ände
För avancerad hängning används ett inverterat T-snitt för att lyfta brösten.

Det utförs under allmän narkos och patienten ska stanna 1 natt på sjukhuset. Efter ungefär 3-4 dagar kan patienten återgå till dagliga aktiviteter. Det rekommenderas att använda en speciell bh i 1 månad. Det rekommenderas inte att göra några intensiva fysiska aktiviteter såsom styrketräning, stretching, sova på magen.

Under de första månaderna efter bröstlyftsoperationen är snitten mer synliga, men efter 1 år bleknar de och blir mindre märkbara. Om inte patienten går upp så mycket i vikt eller ammar, kan hennes bröst behålla sin form under lång tid. Slutligen, om det görs av riktiga proffs, är det inte ett hinder för amning.