MTQUA TravelMEDI
MTQUA
CERTIFIED
First & Only in Turkey
MTQUA TravelMEDI
MTQUA CERTIFIED

First and only

Medical Company

in Turkey

Hur kontrollerade Turkiet Coronavirus?

Hur kontrollerade Turkiet Coronavirus?

Med de effektiva behandlingsmetoderna, det högt utvecklade hälsosystemet, har Turkiet varit ett verkligt exempel för hela världen, särskilt Europa, och kämpat mot Covid-19 och hållit dödligheten riktigt låg under denna pandemi.

Turkiets kamp mot Covid-19

Turkiet har använt ett annat protokoll sedan virusets utbrott. Först i januari 2020 har en vetenskaplig kommitté inrättats, som främst kommer att fokusera på hur man ska bekämpa Covid-19. Denna kommitté består av framstående vetenskapsspecialister i landet. De undersökte och studerade några av de antika koronavirusutbrotten och noterade hur några av länderna framgångsrikt bekämpade koronavirus.

Det första Covid-19-fallet sågs i Turkiet den 11 mars 2020. Men nödvändiga försiktighetsåtgärder hade vidtagits före det datumet.

[rt_timeline style=”style-2″]
[rt_tl_event day=”22″ month=”January” year=”2020″ title=”Thermal examination to the flights from China”]

[/rt_tl_event]
[rt_tl_event day=”05″ month=”February” year=”2020″ title=”All flights from China were suspended.”]

[/rt_tl_event]
[rt_tl_event day=”06″ month=”February” year=”2020″ title=”All the international passengers go through a thermal examination.”]

[/rt_tl_event]

[rt_tl_event day=”11″ month=”February” year=”2020″ title=”Thanks to the developments made in Turkey, tests that would took a long time to result were advanced into tests that give results in 90 minutes.”]

[/rt_tl_event]

[rt_tl_event day=”23″ month=”February” year=”2020″ title=”Border with Iran was closed due to the outbreak there.”]

[/rt_tl_event]

[rt_tl_event day=”29″ month=”February” year=”2020″ title=”All flights to/from Italy were suspended due to the severe outbreak.”]

[/rt_tl_event]

[rt_tl_event day=”11″ month=”March” year=”2020″ title=”First case seen in Turkey. WHO has declared Covid-19 as a pandemic.”]

[/rt_tl_event]

[/rt_timeline]

Efter det första fallet, som sågs den 11 mars, har den Turkiska vetenskapskommittén använt ett särskilt behandlingsprotokoll enligt undersökningarna, och statistiken kom från Kina.

Coronavirus började spridas över hela världen mycket snabbt, och många länder upplevde otillräcklig intensivvård och andningsbesvär. Turkiet har aldrig upplevt några problem med otillräckliga medicinska anläggningar och källor eftersom sjukvårdsinfrastrukturen och tekniken är ganska avancerade och redo att betjäna miljoner människor.

Enligt viss statistik från Statista är antalet intensivvårdsavdelningar som kan fördelas för 100 000 personer enligt följande:

LandSjuksköterskor (100 000 personer)
Turkiet40
USA34,7
Tyskland29,2
Italien12,5
Frankrike11,6
Sydkorea10,6
Spanien9,7
Japan7,3,6
Storbritannien6,6
Kina3,6

Förutom det mycket avancerade hälso- och sjukvårdssystemet har en av de största fördelarna med Turkiet varit de välutbildade läkare och vårdpersonal som används för att ta hand om ett större antal patienter och för att kontrollera mycket upptagna akuttjänster.

Räddningstjänster i Turkiet innan koronaviruset hade varit extremt upptagen. Årligen är det totala antalet tillåtna i nödsituationen i Turkiet 105 miljoner, medan den totala befolkningen är 80 miljoner. Det är 23-25 ​​miljoner i Storbritannien med 53 miljoner och 130 miljoner i USA med 324 miljoner. I takt med att antalet Covid-19-fall ökade i Turkiet har högt befolkade platser som kommersiella centra, biografer, teatrar, restauranger och kaféer stängts och alla viktiga instruktioner om hur man hanterar viruset har blivit allmänt publicerade.

Enligt nyligen gjorda studier har man förstått att Covid-19 mestadels är farligt för personer över 65 år och de med kroniska sjukdomar. Som ett resultat förklarades den 3 april ett officiellt fängelse för personer över 65 år med hög risk för dödsfall och under 20 år, eftersom föroreningarna sker snabbt bland ungdomar. Resultaten av denna fängelse var ganska lovande, eftersom antalet dödsfall hos personer över 65 år minskade med hälften.

Turkiet har följt ett annat protokoll än andra länder, enligt studier från hälsokommittén. En komplex behandlingsregim har följts som säkerställde att symtomen inte kunde utvecklas. De läkemedel som används har börjat produceras av nationella läkemedelsproducenter.

En av de viktigaste studierna i denna process har handlat om arkivering. I det här projektet har alla personer som har kommit i kontakt med varje coronaviruspatient hittat och lokaliserats och placerats i karantän. Dessa personer har regelbundet övervakats och övervakats via en mobilapplikation. Denna metod hade ett stort inflytande på att sakta ner föroreningsprocessen.

Enligt Världshälsoorganisationens statistik för mars är dödligheten som uppstår när antalet fall och dödsfall anses över hela världen 3,4 procent. I vissa länder ligger dock dödligheten i koronavirus långt över genomsnittet. Här är de mest drabbade länderna i Covid-19 när det gäller dödlighet:

LandDödlighet (WHO-statistik för mars)
Frankrike17.3%
Belgien14.7%
Storbritannien13.5%
Italien13,2%
Spanien10.5%
Kina5,5%
USA5,3%
Tyskland3,5%
Turkiet2,3%

Det finns tre huvudfaktorer för Turkiets stora framgång i kampen mot Covid-19 under denna process:

  • Det finns tre huvudfaktorer för Turkiets stora framgång i kampen mot Covid-19 under denna process: Välutrustade anläggningar och ett välutvecklat sjukvårdssystem
  • Mycket erfarna läkare och vårdpersonal
  • Olika behandlingsmetoder som tillämpas på patienterna

Efter att ha försökt återgå till det normala livet genom att ta total kontroll har Turkiet producerat och donerat till andra länder nästan 200 andningsskydd, hundratusentals ansiktsmasker, medicinsk utrustning för att stödja kampen mot Covid-19.