MTQUA TravelMEDI
MTQUA
CERTIFIED
First & Only in Turkey
MTQUA TravelMEDI
MTQUA CERTIFIED

First and only

Medical Company

in Turkey

Överdriven hudborttagning efter viktminskning

Fetma är en mycket vanlig störning som påverkar människors liv. Fetma fall ökar med förändringen av matvanor. Enligt en studie i USA var antalet fetma 1995 inte högre än 20% av befolkningen för varje stat. Men 2010 har man sett att mer än 20% av befolkningen är överviktiga i varje stat.

För att diagnostisera fetma använder vi BMI (Body Mass Index) -beräkningar. Enligt resultaten kan patienten vara överviktig, överviktig eller sjukligt överviktig. För sjukligt överviktiga patienter är fetmaoperationer den mest fördelaktiga behandlingen.

Det finns många ytterligare störningar som åtföljs av fetma, såsom diabetes, högt blodtryck, hyperlipidemi, sömnapné, artros etc. Efter fetmaoperationer kan dessa sidstörningar också botas. Till exempel kan diabetespatienter minska dosen insulin eller sluta använda det alls.

Ökningen av antalet fetma patienter kommer med den större efterfrågan på fetma operationer. I Turkiet genomgår över 10 000 patienter fetmaoperationer varje år och mer än 2 miljoner patienter står i kö.

När är rätt tid att genomgå överflödig kirurgi för hudborttagning?

Efter en fetmaoperation kan ytterligare störningar botas, men på grund av snabb viktminskning förekommer slapp hud särskilt i buken, bröst, höfter, lår och överarmar. Överdriven hud skapar ett oönskat utseende och kan orsaka andra sjukdomar som svampinfektioner och ärr. Även om patienten går ner i vikt gör fysisk aktivitet det svårare att ha överflödig hud. Den bästa tiden att få överskott av hudborttagning är det ögonblick du slutar gå ner i vikt och når din slutliga vikt. Det bör betraktas som en lång resa och det sista stoppet är att bli av med överflödig hud för att kunna röra sig bekvämt och vara frisk.

Kan hängande hud förhindras efter en fetmaoperation?

De patienter som är lämpliga för en fetmaoperation är vanligtvis sjukligt överviktiga. Dessa patienter upplever en snabb viktminskning efter operationen, och det är därför inte möjligt att undvika att huden faller helt ner. Men med regelbunden träning och konsumtion av mycket vätskor kan det minimera det.

När är bästa tiden att genomgå plastikkirurgi efter en fetmaoperation?

Timing är en viktig fråga när det gäller att genomgå en plastikkirurgi efter en fetmaoperation. Vanligtvis går patienter ner i vikt 1 år efter operationen. För att få en plastikkirurgi måste din viktminskningsprocess vara komplett och stabil. För att vara redo ska du inte förlora mer än 2,5 kg varje månad under de senaste 3 månaderna. Ibland kan patienter insistera på att genomgå en plastikkirurgi mycket tidigare än de borde, det leder till oönskade resultat.

Vilka är de vanligaste operationerna efter fetmaoperationer?

Efter en fetmaoperation påverkas hela kroppen av den snabba viktminskningen. Därför är de vanligaste operationerna lyftoperationer som bukplastik, bröstreduktion eller mastopexi, lårlyftning, fettsugning osv. Det förändras beroende på person, men de flesta patienter behöver majoriteten av dessa operationer för att komma i bättre form. För att göra processen enklare kan vissa av dessa operationer utföras samtidigt genom att kombinera dem. Till exempel kan lår- och armlyft eller mastopexi och armlift kombineras. På så sätt kan hela processen bli enklare istället för att ha operationerna separat.

Är plastikkirurgier olika när de utförs efter en fetmaoperation?

De som gått ner i vikt har snabbt andra problem än vanliga patienter med plastikkirurgi. Den viktigaste frågan är arenorna. Till exempel, i en normal magsäckoperation lämnas ärr i underklädesområdet så det är inte så uppenbart. Men hos en överviktig patient måste dessa lyftoperationer utföras runt överkroppen, vilket i grunden innebär fler ärr. Men vi kan lätt säga att vi byter ut den slappa huden med ärr. Med det sagt betyder mindre ärr mindre lyft och mer slapp hud. Å andra sidan kan de flesta ärr döljas med kroppskurvor och linjer.

Rätt diagnos för hängande bröst är också viktigt. Till exempel behöver vissa patienter bara bröstminskning, andra behöver också mastopexi. Vissa andra har inte tillräckligt med bröstvävnad och kan behöva implantat som lyft.

På kort tid övervägs alla missbildningar och rätt behandlingsplan upprättas med hjälp av din kirurg.

Hur länge måste jag vänta mellan operationerna?

Normalt rekommenderar vi 3 månaders mellanrum. Detta kan dock förändras beroende på patientens allmänna hälsotillstånd.

Hur är läkningsprocessen?

Det varierar beroende på operationen. T.ex. Bukplastikpatienten stannar på sjukhuset i 2 dagar och på 15 dagar kan han / hon återgå till normalt liv. I 3 månader rekommenderas att hålla dig borta från fysiska aktiviteter. Vanligtvis kan patienter återgå till det normala livet på tre veckor.

Är överflödigt hudborttagning riskabelt? Vilka är de vanligaste komplikationerna?

Det är inte så mycket mer riskabelt än en vanlig plastikkirurgi, men om patienten har ytterligare störningar på grund av fetma kan risken för komplikationer vara lite högre. De vanligaste är ärrproblem, vilket kan ta längre tid än vanligt. Men det kan läka med ordentligt förband och vård.

Sammanfattningsvis har överflödiga hudavlägsnande operationer en stor positiv inverkan på patienterna. Med rätt operativ planering och erfarenhet kan resultaten bli spektakulära.


Turkiets bästa klinik för plastikkirurgi